Vooral de vastgoedontwikkelaars lagen op de beurs van Shanghai zwak op koers. De zuidelijke stad Shenzen verbiedt de bouwbedrijven nog hun prijzen te verhogen, wat er op wijst dat de Chinese overheden zich nog altijd grote zorgen maken over de stijging van de vastgoedprijzen.

Ook de Japanse beurs lijkt voorlopig gestuit in haar opmars, de Nikkei index moest vandaag opnieuw in beperkte mate terrein prijsgeven.

De MSCI Asia Pacific Index verloor vanmorgen 0,30%, waarbij voor elke stijger twee dalers stonden. In de afgelopen drie weken is deze index met 2,10% gestegen.

Vooral de vastgoedontwikkelaars lagen op de beurs van Shanghai zwak op koers. De zuidelijke stad Shenzen verbiedt de bouwbedrijven nog hun prijzen te verhogen, wat er op wijst dat de Chinese overheden zich nog altijd grote zorgen maken over de stijging van de vastgoedprijzen. Ook de Japanse beurs lijkt voorlopig gestuit in haar opmars, de Nikkei index moest vandaag opnieuw in beperkte mate terrein prijsgeven. De MSCI Asia Pacific Index verloor vanmorgen 0,30%, waarbij voor elke stijger twee dalers stonden. In de afgelopen drie weken is deze index met 2,10% gestegen.