De Shanghai Composite Index verloor vorig jaar 14% en was daarmee één van de achterblijver in Azië. De beleggers lieten zich vooral afschrikken door de vrees voor economische oververhitting.

Ibrahim is echter van mening dat het inflatiegevaar in China voor de zomer over het hoogtepunt heen zal zijn. Daardoor zou ook de noodzaak wegvallen om de rente nog verder te verhogen.

Volgens Ibrahim gaan de beleggers op dit scenario anticiperen door de beurskoersen naar omhoog te jagen. Dat zou nog voor de zomer gebeuren. We krijgen dus een paar zwakkere maanden, waarbij de trend weer stijgend wordt.

De Shanghai Composite Index verloor vorig jaar 14% en was daarmee één van de achterblijver in Azië. De beleggers lieten zich vooral afschrikken door de vrees voor economische oververhitting. Ibrahim is echter van mening dat het inflatiegevaar in China voor de zomer over het hoogtepunt heen zal zijn. Daardoor zou ook de noodzaak wegvallen om de rente nog verder te verhogen. Volgens Ibrahim gaan de beleggers op dit scenario anticiperen door de beurskoersen naar omhoog te jagen. Dat zou nog voor de zomer gebeuren. We krijgen dus een paar zwakkere maanden, waarbij de trend weer stijgend wordt.