De staalsector lag echter goed op koers, want de staalbedrijven profiteerden van de aankondiging van een prijsverhoging. Maanshan Iron & Steel Co was een opgemerkte stijger nadat JPMorgan Chase & Co. een positief advies voor dit aandeel gaf.

Verzekeraar Ping An en andere financials hadden echter met winstnemingen af te nemen. Wei Wei, analist bij West China Securities Co. in Shanghai, is van mening dat de waarderingen na de recente prijsstijgingen niet meer goedkoop zijn.

Vanaf de bodem bereikt op 5 juli is de Shanghai Composite Index al opnieuw met 14% gestegen. Het is niet abnormaal dat een dergelijke stijging een correctie uitlokt. Het verlies op jaarbasis bedraagt echter nog steeds 18%.

De staalsector lag echter goed op koers, want de staalbedrijven profiteerden van de aankondiging van een prijsverhoging. Maanshan Iron & Steel Co was een opgemerkte stijger nadat JPMorgan Chase & Co. een positief advies voor dit aandeel gaf. Verzekeraar Ping An en andere financials hadden echter met winstnemingen af te nemen. Wei Wei, analist bij West China Securities Co. in Shanghai, is van mening dat de waarderingen na de recente prijsstijgingen niet meer goedkoop zijn. Vanaf de bodem bereikt op 5 juli is de Shanghai Composite Index al opnieuw met 14% gestegen. Het is niet abnormaal dat een dergelijke stijging een correctie uitlokt. Het verlies op jaarbasis bedraagt echter nog steeds 18%.