De index krijgt steun van een stijgende trendlijn die de bodems van 2008, 2011 en 2012 met elkaar verbindt.

De RSI-indicator is op de weekgrafiek ook snel van overgekochte tot oververkochte niveaus teruggevallen. Van Herck rekent in de komende maanden dat de index de koerstoppen van 70 punten (2010 - 2011) gaat evenaren.

Op de daggrafiek ziet hij bij de bodem van deze week een positieve divergentie met de RSI-indicator ontstaan. Een patroon dat vaak opduikt bij een trendommekeer.

Het is de omgekeerde situatie van januari toen de top op 66,47 punten gepaard ging met een negatieve divergentie en toen de aanleiding vormde voor de neerwaartse correctie.

Als de index de komende weken de horizontale weerstand van 61,22 en 63,60 punten kan overwinnen, verwacht Van Herck een verdere opmars van deze index op de Chinese beurs. Hij belegt via de Amundi ETF MSCI China die deze index volgt (en de ontvangen dividenden herinvesteert).

De index krijgt steun van een stijgende trendlijn die de bodems van 2008, 2011 en 2012 met elkaar verbindt. De RSI-indicator is op de weekgrafiek ook snel van overgekochte tot oververkochte niveaus teruggevallen. Van Herck rekent in de komende maanden dat de index de koerstoppen van 70 punten (2010 - 2011) gaat evenaren. Op de daggrafiek ziet hij bij de bodem van deze week een positieve divergentie met de RSI-indicator ontstaan. Een patroon dat vaak opduikt bij een trendommekeer. Het is de omgekeerde situatie van januari toen de top op 66,47 punten gepaard ging met een negatieve divergentie en toen de aanleiding vormde voor de neerwaartse correctie. Als de index de komende weken de horizontale weerstand van 61,22 en 63,60 punten kan overwinnen, verwacht Van Herck een verdere opmars van deze index op de Chinese beurs. Hij belegt via de Amundi ETF MSCI China die deze index volgt (en de ontvangen dividenden herinvesteert).