De koersval op de Chinese beurs gaat gepaard met een gelijkaardige beweging in de koers van de yuan. Beide factoren geven aan dat de vrees bij de beleggers voor een harde landing van de Chinese economie hand over hand toeneemt. Die vrees wordt trouwens ook weerspiegeld door de geldmarktrente.

Die rente staat momenteel op een dieptepunt voor de afgelopen 21 maanden. De financiële markten vrezen dat de bedrijven minder geld nodig zullen hebben gezien de economische groeivertraging. Algemeen wordt verwacht dat de Chinese economie in de komende maanden verder zal blijven vertragen.

De koersval op de Chinese beurs gaat gepaard met een gelijkaardige beweging in de koers van de yuan. Beide factoren geven aan dat de vrees bij de beleggers voor een harde landing van de Chinese economie hand over hand toeneemt. Die vrees wordt trouwens ook weerspiegeld door de geldmarktrente. Die rente staat momenteel op een dieptepunt voor de afgelopen 21 maanden. De financiële markten vrezen dat de bedrijven minder geld nodig zullen hebben gezien de economische groeivertraging. Algemeen wordt verwacht dat de Chinese economie in de komende maanden verder zal blijven vertragen.