Algemeen werd vandaag een negatieve reactie verwacht. Die kwam er inderdaad, de Shanghai Composite Index verloor op een bepaald moment meer dan 2%. De index krabbelde echter al snel weer recht.

In de loop van de sessie liet de Shanghai Composite Index zelfs een nieuwe piek voor de afgelopen zes maanden optekenen. De beleggers hopen namelijk dat de renteverhoging de inflatie gaat afremmen.

Bovendie is ook de vrees voor het ontstaan van zeepbellen nu opnieuw een stuk kleiner geworden. Onder andere financials als China Life Insurance Co. en Ping An Insurance (Group) Co. waren sterke stijgers, na een positief advies dat voor Mirae Asset voor de sector van de levensverzekeraars werd gegeven.

Algemeen werd vandaag een negatieve reactie verwacht. Die kwam er inderdaad, de Shanghai Composite Index verloor op een bepaald moment meer dan 2%. De index krabbelde echter al snel weer recht. In de loop van de sessie liet de Shanghai Composite Index zelfs een nieuwe piek voor de afgelopen zes maanden optekenen. De beleggers hopen namelijk dat de renteverhoging de inflatie gaat afremmen. Bovendie is ook de vrees voor het ontstaan van zeepbellen nu opnieuw een stuk kleiner geworden. Onder andere financials als China Life Insurance Co. en Ping An Insurance (Group) Co. waren sterke stijgers, na een positief advies dat voor Mirae Asset voor de sector van de levensverzekeraars werd gegeven.