Afgelopen vrijdag vond er al een spectaculaire remonte plaats op de beurs van Shanghai, de Shanghai Composite Index liet er de grootste stijging sinds oktober 2009 optekenen.

Aanleiding voor de stijging was een beter dan verwachte lezing van de voorlopige index van de aankoopmanagers zoals die door HSBC wordt opgesteld.

De verhandelde volumes zijn op de Chinese beurs bovendien fors aangetrokken, vorige vrijdag bedroegen die het dubbele van het gemiddelde over de voorbije 30 dagen.

Dai Ming van Hengsheng Hongding Asset Management merkte op dat de institutionele beleggers blijkbaar opnieuw hun weg naar de Chinese beurs hebben gevonden.

Afgelopen vrijdag vond er al een spectaculaire remonte plaats op de beurs van Shanghai, de Shanghai Composite Index liet er de grootste stijging sinds oktober 2009 optekenen. Aanleiding voor de stijging was een beter dan verwachte lezing van de voorlopige index van de aankoopmanagers zoals die door HSBC wordt opgesteld. De verhandelde volumes zijn op de Chinese beurs bovendien fors aangetrokken, vorige vrijdag bedroegen die het dubbele van het gemiddelde over de voorbije 30 dagen. Dai Ming van Hengsheng Hongding Asset Management merkte op dat de institutionele beleggers blijkbaar opnieuw hun weg naar de Chinese beurs hebben gevonden.