Daarnaast stonden de banken meer kredieten toe dan was verwacht. De Shanghai Composite Index boekte een klim van 2,40%, de CSI 300 Index sloot 2,60% hoger af. Vooral de financials lagen goed op koers.

Bank of China boekte een winst van bijna 3%. Volgens Reuters zou de export met bijna 50% zijn toegenomen in vergelijking met vorig jaar. Anderzijds werden voor een bedrag van 630 miljard yuan aan nieuwe kredieten toegestaan.

De Shanghai Composite Index noteert dit jaar al 22% lager, dit vanwege de bezorgdheid dat de centrale bank de rente zal gaan verhogen. Bovendien wordt ook gevreesd voor het effect dat de Europese schuldencrisis op de Chinese export gaat hebben.

Daarnaast stonden de banken meer kredieten toe dan was verwacht. De Shanghai Composite Index boekte een klim van 2,40%, de CSI 300 Index sloot 2,60% hoger af. Vooral de financials lagen goed op koers. Bank of China boekte een winst van bijna 3%. Volgens Reuters zou de export met bijna 50% zijn toegenomen in vergelijking met vorig jaar. Anderzijds werden voor een bedrag van 630 miljard yuan aan nieuwe kredieten toegestaan. De Shanghai Composite Index noteert dit jaar al 22% lager, dit vanwege de bezorgdheid dat de centrale bank de rente zal gaan verhogen. Bovendien wordt ook gevreesd voor het effect dat de Europese schuldencrisis op de Chinese export gaat hebben.