Zhang Kun, strateeg bij Guotai Junan Securities Co, is van mening dat de Chinese beurs ook dit jaar een minder goede beurt gaat maken. De Chinese centrale bank gaat namelijk de rente verder verhogen.

Zhang is niet de eerste de beste, want hij voorspelde vorig jaar dat 2010 een verloren jaar voor de Chinese beurs zou worden. Voor dit jaar noemt hij inflatie het grootste risico.

Op Kerstmis verhoogde de Chinese centrale bank voor de tweede keer op enkele maanden tijd haar basisrente. De inflatie steeg in China in november tot 5,10% en dat niveau is uiteraard veel te hoog.

Zhang Kun, strateeg bij Guotai Junan Securities Co, is van mening dat de Chinese beurs ook dit jaar een minder goede beurt gaat maken. De Chinese centrale bank gaat namelijk de rente verder verhogen. Zhang is niet de eerste de beste, want hij voorspelde vorig jaar dat 2010 een verloren jaar voor de Chinese beurs zou worden. Voor dit jaar noemt hij inflatie het grootste risico. Op Kerstmis verhoogde de Chinese centrale bank voor de tweede keer op enkele maanden tijd haar basisrente. De inflatie steeg in China in november tot 5,10% en dat niveau is uiteraard veel te hoog.