Geruchten over de introductie van dit programma doen al sinds 2007 de ronde, maar het is nu officieel een feit. Binnen zes maanden zal het makkelijker worden voor beleggers in Shanghai om te handelen in aandelen die noteren op de beurs van Hong Kong.

Het omgekeerde is natuurlijk ook waar. Daarmee wordt de deur op een kier gezet voor een liberalisering van de aandelenhandel in China. Aanvankelijk zal het programma beperkt blijven tot institutionele beleggers en tot individuele beleggers met een grote portefeuille, maar het programma kan alvast een stap in de goede richting genoemd worden.

Geruchten over de introductie van dit programma doen al sinds 2007 de ronde, maar het is nu officieel een feit. Binnen zes maanden zal het makkelijker worden voor beleggers in Shanghai om te handelen in aandelen die noteren op de beurs van Hong Kong. Het omgekeerde is natuurlijk ook waar. Daarmee wordt de deur op een kier gezet voor een liberalisering van de aandelenhandel in China. Aanvankelijk zal het programma beperkt blijven tot institutionele beleggers en tot individuele beleggers met een grote portefeuille, maar het programma kan alvast een stap in de goede richting genoemd worden.