De Shanghai Composite Index kreeg anderzijds rake klappen, dit als gevolg van een koersval bij de vastgoedontwikkelaars. Die maakte nieuwe maatregelen bekend om de stijging van de vastgoedprijzen af te remmen, waaronder een belasting op de verkoop van vastgoed.

De verliezen bij de vastgoedontwikkelaars liepen op tot gemiddeld 8%, maar een aandeel als China Resources Land moest bijvoorbeeld bijna 10% prijsgeven.

De MSCI Asia Pacific Index moest per saldo 0,90% prijsgeven, nadat deze index de afgelopen vier maanden telkens met winst kon afschrijven.

De Shanghai Composite Index kreeg anderzijds rake klappen, dit als gevolg van een koersval bij de vastgoedontwikkelaars. Die maakte nieuwe maatregelen bekend om de stijging van de vastgoedprijzen af te remmen, waaronder een belasting op de verkoop van vastgoed. De verliezen bij de vastgoedontwikkelaars liepen op tot gemiddeld 8%, maar een aandeel als China Resources Land moest bijvoorbeeld bijna 10% prijsgeven. De MSCI Asia Pacific Index moest per saldo 0,90% prijsgeven, nadat deze index de afgelopen vier maanden telkens met winst kon afschrijven.