De Shanghai Composite Index is dit jaar met 26% gedaald, inclusief de daling gisteren met 4,30% van gisteren. De koers-winstverhouding in Shanghai bedraagt nu nog 18 en dat is het laagste niveau ten opzichte van de MSCI Emerging Markets in tien jaar.

Zowel Morgan Stanley, BNP Paribas SA als Nomura Holdings verwachten een rally op de Chinese beurs na het loskoppelen van de koers van de yuan van die van de dollar.

De vorige versoepeling van de monetaire politiek werd gevolgd door een koersstijging met 62% voor de Shanghai Composite Index.

Jerry Lou, strateeg voor Morgan Stanley, is zeer bullish voor de Chinese beurs. Hij verwacht dat de Shanghai Composite met 65% kan stijgen tot 4000 tegen de zomer van volgend jaar. Er ontbreekt voorlopig alleen nog een katalysator die de koersen in beweging kan brengen.

De Shanghai Composite Index is dit jaar met 26% gedaald, inclusief de daling gisteren met 4,30% van gisteren. De koers-winstverhouding in Shanghai bedraagt nu nog 18 en dat is het laagste niveau ten opzichte van de MSCI Emerging Markets in tien jaar. Zowel Morgan Stanley, BNP Paribas SA als Nomura Holdings verwachten een rally op de Chinese beurs na het loskoppelen van de koers van de yuan van die van de dollar. De vorige versoepeling van de monetaire politiek werd gevolgd door een koersstijging met 62% voor de Shanghai Composite Index. Jerry Lou, strateeg voor Morgan Stanley, is zeer bullish voor de Chinese beurs. Hij verwacht dat de Shanghai Composite met 65% kan stijgen tot 4000 tegen de zomer van volgend jaar. Er ontbreekt voorlopig alleen nog een katalysator die de koersen in beweging kan brengen.