De hoop dat de machtswisseling de economie in sterke mate zou stimuleren, deed de toonaangevende Shanghai Composite Index met 5% stijgen tussen begin september en begin oktober. De stijging bloedde vervolgens echter dood, waarna de dalende trend opnieuw werd hervat.

Adrian Mowat, chief Asian and emerging markets equity strategist bij JP Morgan Securities in Hong Kong, is van mening dat het schoentje wringt bij de bedrijfswinsten.

Ondanks signalen die wijzen op een economisch herstel blijven die bedrijfswinsten onder druk staan, met als gevolg dat de beleggers nog altijd eerder aan de verkoopkant staan.

De hoop dat de machtswisseling de economie in sterke mate zou stimuleren, deed de toonaangevende Shanghai Composite Index met 5% stijgen tussen begin september en begin oktober. De stijging bloedde vervolgens echter dood, waarna de dalende trend opnieuw werd hervat. Adrian Mowat, chief Asian and emerging markets equity strategist bij JP Morgan Securities in Hong Kong, is van mening dat het schoentje wringt bij de bedrijfswinsten. Ondanks signalen die wijzen op een economisch herstel blijven die bedrijfswinsten onder druk staan, met als gevolg dat de beleggers nog altijd eerder aan de verkoopkant staan.