De correctie op Wall Street had uiteraard te maken met de dreiging van een burgeroorlog, maar het effect daarvan was op de eerste plaats voelbaar op de markten voor edelmetalen. De goudprijs steeg tot boven 1350 dollar, zilver werd in één klap maar liefst 6% duurder. Ook vanmorgen blijft de goudprijs goed op dreef.

De Amerikaanse beurzen hadden echter op de eerste plaats te maken met de stijging van de rente in de VS zelf. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie steeg door tot 2,75% en het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de kaap van 3% wordt gerond.

De correctie op Wall Street had uiteraard te maken met de dreiging van een burgeroorlog, maar het effect daarvan was op de eerste plaats voelbaar op de markten voor edelmetalen. De goudprijs steeg tot boven 1350 dollar, zilver werd in één klap maar liefst 6% duurder. Ook vanmorgen blijft de goudprijs goed op dreef. De Amerikaanse beurzen hadden echter op de eerste plaats te maken met de stijging van de rente in de VS zelf. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie steeg door tot 2,75% en het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de kaap van 3% wordt gerond.