Hij ziet alle signalen aanwezig die in de richting van zo'n scenario wijzen. De kansen op een crash zijn volgens Faber groter dan die op een geleidelijke vertraging. De beleggers houden overigens al rekening met een groeivertraging.

De Shanghai Composite Index is dit jaar met 12% gedaald, waardoor het op drie na slechtst presterende index is. De Chinese overheid kondigde maatregelen aan om de vastgoedmarkt af te remmen, onder andere door de banken meer deposito's als reserve opzij te zetten.

Gisteren werden nieuwe maatregelen aangekondigd wat betreft het optrekken van de reserves, nadat voorgaande maatregelen er niet in slaagden om de situatie op de vastgoedmarkt te stabiliseren.

In maart stegen de prijzen voor woningen en appartementen gemiddeld in de 70 grootste steden met 11,70% en die stijging was de grootste sinds 2005.

Faber merkt op dat de Chinezen de laatste tijd opvallend veel goud hebben gekocht. Vandaag werd er vanwege een feestdag niet gehandeld op de beurs van Shanghai.

Hij ziet alle signalen aanwezig die in de richting van zo'n scenario wijzen. De kansen op een crash zijn volgens Faber groter dan die op een geleidelijke vertraging. De beleggers houden overigens al rekening met een groeivertraging. De Shanghai Composite Index is dit jaar met 12% gedaald, waardoor het op drie na slechtst presterende index is. De Chinese overheid kondigde maatregelen aan om de vastgoedmarkt af te remmen, onder andere door de banken meer deposito's als reserve opzij te zetten. Gisteren werden nieuwe maatregelen aangekondigd wat betreft het optrekken van de reserves, nadat voorgaande maatregelen er niet in slaagden om de situatie op de vastgoedmarkt te stabiliseren. In maart stegen de prijzen voor woningen en appartementen gemiddeld in de 70 grootste steden met 11,70% en die stijging was de grootste sinds 2005. Faber merkt op dat de Chinezen de laatste tijd opvallend veel goud hebben gekocht. Vandaag werd er vanwege een feestdag niet gehandeld op de beurs van Shanghai.