Mikio Kumada, in Singapore senior market analyst bij LGT Capital Management, is van mening dat de Chinese regering in de komende maanden een aantal moeilijke knopen moet doorhakken.

Wanneer de macro-economische indicatoren sterk blijken te zijn, gaan de beleggers waarschijnlijk anticiperen op een verdere verstrakking van het monetair beleid, met mogelijk opnieuw een daling van de beurskoersen tot gevolg.

Anderzijds zouden minder goede macro-economische indicatoren suggereren dat de economie aan het vertragen was, eveneens met een beurscorrectie tot gevolg. In beide gevallen zou het resultaat dus negatief zijn voor de beurskoersen.

Mikio Kumada, in Singapore senior market analyst bij LGT Capital Management, is van mening dat de Chinese regering in de komende maanden een aantal moeilijke knopen moet doorhakken. Wanneer de macro-economische indicatoren sterk blijken te zijn, gaan de beleggers waarschijnlijk anticiperen op een verdere verstrakking van het monetair beleid, met mogelijk opnieuw een daling van de beurskoersen tot gevolg. Anderzijds zouden minder goede macro-economische indicatoren suggereren dat de economie aan het vertragen was, eveneens met een beurscorrectie tot gevolg. In beide gevallen zou het resultaat dus negatief zijn voor de beurskoersen.