Deze week beleefde de Chinese beurs nog eens een goede dag, met een stevige winst voor de Shanghai Composite Index. Van euforie is er echter geen sprake, de beleggers zijn een stuk voorzichtiger geworden na de wanprestatie die de Chinese beurs dit jaar neerzette.

Xu Shengjun, analist bij Jianghai Securities Co. in Shanghai, is niet optimistisch over de toekomst. Hij verwacht dat de koersen nog verder kunnen corrigeren wanneer de regering geen bijkomende maatregelen treft om de economische groei te stimuleren. Zonder die maatregelen, zal er simpelweg geen groei meer zijn.

Dit jaar is de Shanghai Composite Index met 7,70% gedaald, waardoor het de slechtst presterende beursindex in Azië is. De beleggers vrezen namelijk dat de Chinese economie aan het traagste tempo in meer dan 10 jaar zal groeien. De gemiddelde koers-winstverhouding in Shanghai bedraagt nu 11,20.

Deze week beleefde de Chinese beurs nog eens een goede dag, met een stevige winst voor de Shanghai Composite Index. Van euforie is er echter geen sprake, de beleggers zijn een stuk voorzichtiger geworden na de wanprestatie die de Chinese beurs dit jaar neerzette. Xu Shengjun, analist bij Jianghai Securities Co. in Shanghai, is niet optimistisch over de toekomst. Hij verwacht dat de koersen nog verder kunnen corrigeren wanneer de regering geen bijkomende maatregelen treft om de economische groei te stimuleren. Zonder die maatregelen, zal er simpelweg geen groei meer zijn. Dit jaar is de Shanghai Composite Index met 7,70% gedaald, waardoor het de slechtst presterende beursindex in Azië is. De beleggers vrezen namelijk dat de Chinese economie aan het traagste tempo in meer dan 10 jaar zal groeien. De gemiddelde koers-winstverhouding in Shanghai bedraagt nu 11,20.