De FED heeft de koersen op de Amerikaanse beurzen vleugels gegeven, zowel de Dow Jones als de S&P 500 hebben al nieuwe recordniveaus laten optekenen. Op een andere manier pompen ook de Chinezen volop geld in hun financieel systeem, maar dat geld krijgt een andere bestemming.

De Chinese beleggers vertrouwen zelf de eigen beurs niet, want ze laten deze doodleuk links liggen. De Shanghai Composite Index is dit jaar met meer dan 10% gedaald, terwijl de vastgoedprijzen met 20% zijn gestegen. De Chinezen hebben dus duidelijk een baksteen in de maag.

De FED heeft de koersen op de Amerikaanse beurzen vleugels gegeven, zowel de Dow Jones als de S&P 500 hebben al nieuwe recordniveaus laten optekenen. Op een andere manier pompen ook de Chinezen volop geld in hun financieel systeem, maar dat geld krijgt een andere bestemming. De Chinese beleggers vertrouwen zelf de eigen beurs niet, want ze laten deze doodleuk links liggen. De Shanghai Composite Index is dit jaar met meer dan 10% gedaald, terwijl de vastgoedprijzen met 20% zijn gestegen. De Chinezen hebben dus duidelijk een baksteen in de maag.