Albert Cheng, managing director bij het World Gold Council's Far East department, maakte vanmorgen op een persconferentie bekend dat de vraag naar goud in China aan een snel tempo stijgt.

De toename van de vraag bedraagt dit jaar dus 45 ton, waar die vraag tien jaar geleden nog maar met 3 tot 4 ton per jaar toenam. Er is dus duidelijk sprake van een toegenomen interesse voor goud van de kant van de Chinese belegger.

In het komende decennium kan China volgens Cheng dan ook de drijvende kracht achter een verdere stijging van de goudprijs worden. Hij verwacht dat de vraag vanuit China nog verder kan toenemen naarmate het inflatiegevaar toeneemt.

Albert Cheng, managing director bij het World Gold Council's Far East department, maakte vanmorgen op een persconferentie bekend dat de vraag naar goud in China aan een snel tempo stijgt. De toename van de vraag bedraagt dit jaar dus 45 ton, waar die vraag tien jaar geleden nog maar met 3 tot 4 ton per jaar toenam. Er is dus duidelijk sprake van een toegenomen interesse voor goud van de kant van de Chinese belegger. In het komende decennium kan China volgens Cheng dan ook de drijvende kracht achter een verdere stijging van de goudprijs worden. Hij verwacht dat de vraag vanuit China nog verder kan toenemen naarmate het inflatiegevaar toeneemt.