Alleen al in het vierde kwartaal werden voor een bedrag van meer dan 1000 miljard dollar aan kredieten toegestaan. Het spreekt voor zichzelf dat hier een rem moest opgetrokken worden, want in China is er sprake van een kredietzeepbel van ongekende afmetingen.

De Chinese bedrijven zoeken nu wanhopig naar geld, waarbij alle mogelijke alternatieve oplossingen worden bekeken. Inmiddels groeit het aantal bedrijven dat er niet meer in slaagt om de rente op de uitstaande kredieten af te lossen, een situatie die uiteraard niet lang houdbaar is.

Alleen al in het vierde kwartaal werden voor een bedrag van meer dan 1000 miljard dollar aan kredieten toegestaan. Het spreekt voor zichzelf dat hier een rem moest opgetrokken worden, want in China is er sprake van een kredietzeepbel van ongekende afmetingen. De Chinese bedrijven zoeken nu wanhopig naar geld, waarbij alle mogelijke alternatieve oplossingen worden bekeken. Inmiddels groeit het aantal bedrijven dat er niet meer in slaagt om de rente op de uitstaande kredieten af te lossen, een situatie die uiteraard niet lang houdbaar is.