Transparency International onderzocht de situatie bij 100 bedrijven die als snel groeiende multinationals in 16 groeilanden mogen beschouwd worden. Van de vijf BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China, Zuid-Afrika) blijkt China de laagste rating te hebben gekregen.

Het gebrek aan transparantie is een groot probleem bij heel wat Chinese bedrijven. Ze kunnen volgens Transparency International een voorbeeld nemen aan de Indische bedrijfswereld, die transparantie wel hoog in het zadel voert. Hier kunnen de Chinezen nog een puntje aan zuigen.

Transparency International onderzocht de situatie bij 100 bedrijven die als snel groeiende multinationals in 16 groeilanden mogen beschouwd worden. Van de vijf BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China, Zuid-Afrika) blijkt China de laagste rating te hebben gekregen. Het gebrek aan transparantie is een groot probleem bij heel wat Chinese bedrijven. Ze kunnen volgens Transparency International een voorbeeld nemen aan de Indische bedrijfswereld, die transparantie wel hoog in het zadel voert. Hier kunnen de Chinezen nog een puntje aan zuigen.