Aandelen van Chinese bedrijven zijn op de beurs van New York allesbehalve geliefd, onder andere omdat ze zich niet of niet voldoende aan de boekhoudkundige regels houden.

Een Chinese staatsbank heeft 1 miljard dollar beschikbaar gesteld om de Chinese bedrijven opnieuw naar de thuismarkt te brengen.

Het sentiment op Wall Street is voorzichtig positief, maar zonder opvallende bewegingen voor de belangrijkste indices. Die indices noteren slechts fracties van een procent boven het slotniveau van gisteren.

De koers van Groupon bereikte vandaag een nieuw dieptepunt na het bekendmaken van tegenvallende cijfers.

Gevolgen Indonesische exportbeperkingen op delfstoffen worden voelbaar

De gevolgen van Indonesische exportbeperkingen op delfstoffen begint voelbaar te worden op de wereldmarkt, met name voor bauxiet en nikkel. In China is de import van bauxiet en nikkel in Juni met respectievelijk 97% en 50% gedaald ten opzichte van de voorgaande maand.

De komende twaalf maanden verwacht zakenbank Goldman Sachs hogere prijzen voor metaalerts.

Indonesië legt mijnbouwbedrijven exportbeperkingen op omdat het meer wil profiteren van de eigen delfstoffen. Momenteel wordt veel erts in ruwe vorm geëxporteerd naar het buitenland.

Ongeveer 15% van de mondiale bauxiet en nikkelerts productie komt uit Indonesië. Om nieuwe aanvoer te stimuleren ter vervanging van de Indonesische uitval zouden wereldprijzen moeten stijgen.

Aandelen van Chinese bedrijven zijn op de beurs van New York allesbehalve geliefd, onder andere omdat ze zich niet of niet voldoende aan de boekhoudkundige regels houden. Een Chinese staatsbank heeft 1 miljard dollar beschikbaar gesteld om de Chinese bedrijven opnieuw naar de thuismarkt te brengen. Het sentiment op Wall Street is voorzichtig positief, maar zonder opvallende bewegingen voor de belangrijkste indices. Die indices noteren slechts fracties van een procent boven het slotniveau van gisteren. De koers van Groupon bereikte vandaag een nieuw dieptepunt na het bekendmaken van tegenvallende cijfers. Gevolgen Indonesische exportbeperkingen op delfstoffen worden voelbaar De gevolgen van Indonesische exportbeperkingen op delfstoffen begint voelbaar te worden op de wereldmarkt, met name voor bauxiet en nikkel. In China is de import van bauxiet en nikkel in Juni met respectievelijk 97% en 50% gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. De komende twaalf maanden verwacht zakenbank Goldman Sachs hogere prijzen voor metaalerts. Indonesië legt mijnbouwbedrijven exportbeperkingen op omdat het meer wil profiteren van de eigen delfstoffen. Momenteel wordt veel erts in ruwe vorm geëxporteerd naar het buitenland. Ongeveer 15% van de mondiale bauxiet en nikkelerts productie komt uit Indonesië. Om nieuwe aanvoer te stimuleren ter vervanging van de Indonesische uitval zouden wereldprijzen moeten stijgen.