Het minimumloon bedraagt nu 1232 yuan, niet bepaald een maandloon waar iemand rijk van gaat worden. Maar de loonsverhoging kadert namelijk in een bredere trend van stijgende lonen.

Ook in de bedrijfswereld stijgen de lonen, wat onder andere een gevolg is van de forse stijging van de voedselprijzen. Het leven wordt duurder voor de Chinezen, waardoor de lonen omhoog moeten.

De Chinese bedrijven reageren echter op de verwachte manier, ze verplaatsen de productie wegens de gestegen lonen naar regio's waar de lonen lgger zijn. Daarmee proberen ze verdere looneisen te snel af te zijn.

Het minimumloon bedraagt nu 1232 yuan, niet bepaald een maandloon waar iemand rijk van gaat worden. Maar de loonsverhoging kadert namelijk in een bredere trend van stijgende lonen. Ook in de bedrijfswereld stijgen de lonen, wat onder andere een gevolg is van de forse stijging van de voedselprijzen. Het leven wordt duurder voor de Chinezen, waardoor de lonen omhoog moeten. De Chinese bedrijven reageren echter op de verwachte manier, ze verplaatsen de productie wegens de gestegen lonen naar regio's waar de lonen lgger zijn. Daarmee proberen ze verdere looneisen te snel af te zijn.