Dat is echter allemaal verleden tijd, want als gevolg van verschillende schandalen is de argwaan tegenover de Chinese bedrijven op Wall Street stelselmatig toegenomen. De nadelen van een notering op de Amerikaanse beurzen wegen momenteel zwaarder door dan de voordelen.

James Feltman, senior managing director bij Mesirow Financial Consulting, berekende dat vorig jaar 27 Chinese beurzen via een buy-out de beurs van Wall Street de rug toekeerden. 50 vooral kleinere bedrijven verdwenen naar de pink sheets of naar andere obscure beurzen waar de controle veel kleiner is.

Dat is echter allemaal verleden tijd, want als gevolg van verschillende schandalen is de argwaan tegenover de Chinese bedrijven op Wall Street stelselmatig toegenomen. De nadelen van een notering op de Amerikaanse beurzen wegen momenteel zwaarder door dan de voordelen. James Feltman, senior managing director bij Mesirow Financial Consulting, berekende dat vorig jaar 27 Chinese beurzen via een buy-out de beurs van Wall Street de rug toekeerden. 50 vooral kleinere bedrijven verdwenen naar de pink sheets of naar andere obscure beurzen waar de controle veel kleiner is.