Jiangxi Copper International Trading Co kondigde onlangs aan met enkele andere handelaren en smelters te gaan samenwerken om geraffineerd koper uit te voeren. Dat koper zal worden getransporteerd naar de opslagplaatsen van de London Metal Exchange.

Verliesmakende deal

Hu Jianbin, hoofdanalist Jiangxi, bevestigde dat zijn bedrijf verlies lijdt op de transactie. Dat verlies zou echter nog hoger oplopen wanneer de kopervoorraden worden aangehouden.

Het verlies wordt op ongeveer 1718 yuan of 271 dollar per ton geschat.

Het verkopen van de kopervoorraden op de Chinese thuismarkt zou het bedrijf echter 704 yuan per ton meer kosten, zodat voor de meest voordelige oplossing werd gekozen.

De koperprijs staat in China al geruime tijd onder druk, dit vanwege de economische groeivertraging.

Jiangxi Copper International Trading Co kondigde onlangs aan met enkele andere handelaren en smelters te gaan samenwerken om geraffineerd koper uit te voeren. Dat koper zal worden getransporteerd naar de opslagplaatsen van de London Metal Exchange.Verliesmakende deal Hu Jianbin, hoofdanalist Jiangxi, bevestigde dat zijn bedrijf verlies lijdt op de transactie. Dat verlies zou echter nog hoger oplopen wanneer de kopervoorraden worden aangehouden. Het verlies wordt op ongeveer 1718 yuan of 271 dollar per ton geschat. Het verkopen van de kopervoorraden op de Chinese thuismarkt zou het bedrijf echter 704 yuan per ton meer kosten, zodat voor de meest voordelige oplossing werd gekozen. De koperprijs staat in China al geruime tijd onder druk, dit vanwege de economische groeivertraging.