Bovendien neemt de kritiek op de Verenigde Staten toe, want dat land blijft maar aandringen dat China de eigen munt moet laten appreciëren. Bovendien wordt de VS verweten dat de gevoerde monetaire politiek zeepbellen doet ontstaan.

Shen Wenrong, chairman van Jiangsu Shagang Group Co., spaart als topman van het grootste Chinese staalbedrijf zijn kritiek op de VS niet. Volgens Shen wakkeren de VS de inflatie aan door maar tomeloos geld te drukken.

Ma Weihua, chief executive officer van China Merchants Bank Co., is van mening dat de koers van de yuan in geen geval te snel in waarde mag stijgen. Een te snelle stijging zou de groei van de Chinese economie kunnen afremmen.

Bovendien neemt de kritiek op de Verenigde Staten toe, want dat land blijft maar aandringen dat China de eigen munt moet laten appreciëren. Bovendien wordt de VS verweten dat de gevoerde monetaire politiek zeepbellen doet ontstaan. Shen Wenrong, chairman van Jiangsu Shagang Group Co., spaart als topman van het grootste Chinese staalbedrijf zijn kritiek op de VS niet. Volgens Shen wakkeren de VS de inflatie aan door maar tomeloos geld te drukken. Ma Weihua, chief executive officer van China Merchants Bank Co., is van mening dat de koers van de yuan in geen geval te snel in waarde mag stijgen. Een te snelle stijging zou de groei van de Chinese economie kunnen afremmen.