De risico's met betrekking tot woonkredieten blijven toenemen en kunnen in het ergste geval zelfs een kettingreactie veroorzaken, zo luidde de waarschuwing van de China Banking Regulatory Commission.

Bovendien kan het probleem van de slechte woonkredieten gaan opduiken. Een onverwachte daling van de vastgoedprijzen kan er toe leiden dat veel leningen niet worden terugbetaald.

De Chinese beurzen zijn nog tot en met morgen gesloten vanwege feestdagen. Dit jaar is de Shanghai Composite Index al met 22% gedaald. De vastgoedprijzen zijn in mei met 12,40% gestegen en een dergelijk tempo is op termijn niet haalbaar.

De China Banking Regulatory Commission wil dat de banken voor het einde van deze maand verslag uitbrengen over het aantal openstaande kredieten. Alleen op die manier kan de vorming van zeepbellen worden voorkomen.

De risico's met betrekking tot woonkredieten blijven toenemen en kunnen in het ergste geval zelfs een kettingreactie veroorzaken, zo luidde de waarschuwing van de China Banking Regulatory Commission. Bovendien kan het probleem van de slechte woonkredieten gaan opduiken. Een onverwachte daling van de vastgoedprijzen kan er toe leiden dat veel leningen niet worden terugbetaald. De Chinese beurzen zijn nog tot en met morgen gesloten vanwege feestdagen. Dit jaar is de Shanghai Composite Index al met 22% gedaald. De vastgoedprijzen zijn in mei met 12,40% gestegen en een dergelijk tempo is op termijn niet haalbaar. De China Banking Regulatory Commission wil dat de banken voor het einde van deze maand verslag uitbrengen over het aantal openstaande kredieten. Alleen op die manier kan de vorming van zeepbellen worden voorkomen.