Door de banken werden voor een totaal bedrag van 639.400 miljard yuan aan kredieten toegestaan, tegenover 774 miljard yuan aan toegestane kredieten tijdens de maand april.

De verwachting was echter dat de kredietverstrekking zou zijn gedaald tot 600 miljard yuan, zo blijkt uit een onderzoek gedaan door Dow Jones Newswires.

Anderzijds bleek de geldhoeveelheid M2 in mei met 21% te zijn gestegen, een percentage dat conform de verwachtingen was.

De Chinese overheid heeft maatregelen genomen om de kredietverstrekking af te remmen, maar die lijken nog niet hun volle effect te hebben. De vraag is of Beijing nu bijkomende maatregelen gaat aankondigen.

Door de banken werden voor een totaal bedrag van 639.400 miljard yuan aan kredieten toegestaan, tegenover 774 miljard yuan aan toegestane kredieten tijdens de maand april. De verwachting was echter dat de kredietverstrekking zou zijn gedaald tot 600 miljard yuan, zo blijkt uit een onderzoek gedaan door Dow Jones Newswires. Anderzijds bleek de geldhoeveelheid M2 in mei met 21% te zijn gestegen, een percentage dat conform de verwachtingen was. De Chinese overheid heeft maatregelen genomen om de kredietverstrekking af te remmen, maar die lijken nog niet hun volle effect te hebben. De vraag is of Beijing nu bijkomende maatregelen gaat aankondigen.