Onder andere door het toestaan van meer kredieten is de geldhoeveelheid in september aan een recordniveau gegroeid. Dat de banken meer geld beschikbaar stellen, betekent dat de Chinese economie blijft groeien.

Ook in Japan worden stappen ondernomen om geld beschikbaar te stellen voor de bedrijven in de vorm van kredieten. Op die manier wil de regering de economische groei stimuleren.

De Japanse minister voor Financiële Zaken Shizuka Kamei stelde een plan voor waarbij de regering zich garant stelt voor leningen die aan kleine ontleners worden toegestaan.

Daarmee zouden de banken wat meer ademruimte krijgen, waardoor ze ook sneller geneigd zijn om kredieten toe te staan aan de bedrijven.

Onder andere door het toestaan van meer kredieten is de geldhoeveelheid in september aan een recordniveau gegroeid. Dat de banken meer geld beschikbaar stellen, betekent dat de Chinese economie blijft groeien. Ook in Japan worden stappen ondernomen om geld beschikbaar te stellen voor de bedrijven in de vorm van kredieten. Op die manier wil de regering de economische groei stimuleren. De Japanse minister voor Financiële Zaken Shizuka Kamei stelde een plan voor waarbij de regering zich garant stelt voor leningen die aan kleine ontleners worden toegestaan. Daarmee zouden de banken wat meer ademruimte krijgen, waardoor ze ook sneller geneigd zijn om kredieten toe te staan aan de bedrijven.