Jim Antos van Mizuho Securities is van mening dat de recente credit crunch de zwakte van de Chinese bancaire sector pijnlijk aan het licht heeft gebracht. De Chinese banken moeten met straffe lijm aan elkaar gehouden, zoniet dreigen ze vroeg of laat uit elkaar te vallen.

Volgens Antos heeft de Chinese centrale bank de problemen zwaar onderschat en had ze de interbancaire rente nooit mogen laten oplopen tot boven 20%. Vooral de kleine en middelgrote banken zullen in de onmiddellijke toekomst kwetsbaar blijven, zodat waakzaamheid geboden is.

Jim Antos van Mizuho Securities is van mening dat de recente credit crunch de zwakte van de Chinese bancaire sector pijnlijk aan het licht heeft gebracht. De Chinese banken moeten met straffe lijm aan elkaar gehouden, zoniet dreigen ze vroeg of laat uit elkaar te vallen. Volgens Antos heeft de Chinese centrale bank de problemen zwaar onderschat en had ze de interbancaire rente nooit mogen laten oplopen tot boven 20%. Vooral de kleine en middelgrote banken zullen in de onmiddellijke toekomst kwetsbaar blijven, zodat waakzaamheid geboden is.