Bij Bank of America wijst David Cui er op dat de man in de straat deze WMPs als deposito's beschouwt, terwijl ze dat in feite allesbehalve zijn. Het via de WMPs verzameld geld wordt belegd in de economie. De Chinese banken lopen zodoende grote risico's met andersmans geld.

De spaarders dreigen hun geld te verliezen wanneer een investering verkeerd afloopt. Dat is onder andere al gebeurd in 2012 toen het misliep met Huaxia Bank. Boze spaarders kwamen toen op straat om de teruggave van hun geld te eisen. Cui vreest dat er nog meer ongevallen met WMPs zullen gebeuren.

Bij Bank of America wijst David Cui er op dat de man in de straat deze WMPs als deposito's beschouwt, terwijl ze dat in feite allesbehalve zijn. Het via de WMPs verzameld geld wordt belegd in de economie. De Chinese banken lopen zodoende grote risico's met andersmans geld. De spaarders dreigen hun geld te verliezen wanneer een investering verkeerd afloopt. Dat is onder andere al gebeurd in 2012 toen het misliep met Huaxia Bank. Boze spaarders kwamen toen op straat om de teruggave van hun geld te eisen. Cui vreest dat er nog meer ongevallen met WMPs zullen gebeuren.