De Chinese banken leenden in de periode tussen januari en november 7450 miljard yuan uit. Dat betekent dat het streefdoel van een beperking van ontleend geld tot 7500 miljard yuan vrijwel zeker overschreden gaat worden.

Door ruim krediet te verstrekken, is China er in geslaagd om de wereldwijde economische crisis succesvol te overwinnen. Keerzijde van de medaille is echter de inflatie maar moeilijk onder controle kan worden gehouden.

Ma is van mening dat het bestrijden van de inflatie op korte en op middellange termijn dus nog steeds de voorkeur gaat krijgen.

De Chinese banken leenden in de periode tussen januari en november 7450 miljard yuan uit. Dat betekent dat het streefdoel van een beperking van ontleend geld tot 7500 miljard yuan vrijwel zeker overschreden gaat worden. Door ruim krediet te verstrekken, is China er in geslaagd om de wereldwijde economische crisis succesvol te overwinnen. Keerzijde van de medaille is echter de inflatie maar moeilijk onder controle kan worden gehouden. Ma is van mening dat het bestrijden van de inflatie op korte en op middellange termijn dus nog steeds de voorkeur gaat krijgen.