Het cijfer is verrassend laag, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een bedrag van minstens 650 miljard yuan. De afname van de kredietverstrekking door de banken geeft aan dat de economische groei vertraagt.

Volgens The China Securities Journal zou het totaal ontleend bedrag in februari zelfs minder dan 600 miljard yuan hebben bedragen. Het was al de tweede maand op rij dat de kredietverstrekking daalde.

De Chinese centrale bank heeft hogere reserveverplichtingen aan de banken opgelegd, een strategie die blijkbaar blijkt te werken. Het valt nog af te wachten of er nog meer van dergelijke maatregelen mogen worden verwacht.

Het cijfer is verrassend laag, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een bedrag van minstens 650 miljard yuan. De afname van de kredietverstrekking door de banken geeft aan dat de economische groei vertraagt. Volgens The China Securities Journal zou het totaal ontleend bedrag in februari zelfs minder dan 600 miljard yuan hebben bedragen. Het was al de tweede maand op rij dat de kredietverstrekking daalde. De Chinese centrale bank heeft hogere reserveverplichtingen aan de banken opgelegd, een strategie die blijkbaar blijkt te werken. Het valt nog af te wachten of er nog meer van dergelijke maatregelen mogen worden verwacht.