Het totaal uitstaand bedrag zou 7700 miljard yuan bedragen, of ongeveer 1100 miljard dollar. Volgens de China Banking Regulatory Commission moeten de probleemkredieten tegen het einde van dit jaar afgeschreven zijn.

Voorzitter Liu Mingkang van de toezichthouder is van mening dat de probleemkredieten een bedreiging voor de banksector vormen. De vijf grootste banken, inclusief Agricultural Bank of China Ltd., hebben al aangekondigd samen 53,50 miljard dollar aan kapitaal te willen ophalen.

Vorig jaar stond de sector echter in totaal 1400 miljard dollar aan kredieten toe, zodat de aangekondigde kapitaalverhogingen mogelijk niet gaan volstaan.

Liu verklaarde nog dat de controle op de banken verhoogd zal worden, kwestie van toekomstige problemen te voorkomen.

Het totaal uitstaand bedrag zou 7700 miljard yuan bedragen, of ongeveer 1100 miljard dollar. Volgens de China Banking Regulatory Commission moeten de probleemkredieten tegen het einde van dit jaar afgeschreven zijn. Voorzitter Liu Mingkang van de toezichthouder is van mening dat de probleemkredieten een bedreiging voor de banksector vormen. De vijf grootste banken, inclusief Agricultural Bank of China Ltd., hebben al aangekondigd samen 53,50 miljard dollar aan kapitaal te willen ophalen. Vorig jaar stond de sector echter in totaal 1400 miljard dollar aan kredieten toe, zodat de aangekondigde kapitaalverhogingen mogelijk niet gaan volstaan. Liu verklaarde nog dat de controle op de banken verhoogd zal worden, kwestie van toekomstige problemen te voorkomen.