Het zou gaan om 80.000 ton aluminium en 20.000 ton koper. Het is niet duidelijk of deze grote hoeveelheden basismetalen verdwenen zijn dan wel dat ze nooit aanwezig zijn geweest. Het gevolg van het schandaal is dat de prijzen voor koper en andere basismetalen onder druk zijn komen te staan.

De Chinese banken krijgen het warm wegens de verdwenen tonnen koper en aluminium, want ze hebben kredieten toegestaan met basismetalen als onderpand. Louis Dreyfus Corp waarschuwde al voor potentiële verliezen bij de banken en voor een verdere daling van de koperprijs.

Het zou gaan om 80.000 ton aluminium en 20.000 ton koper. Het is niet duidelijk of deze grote hoeveelheden basismetalen verdwenen zijn dan wel dat ze nooit aanwezig zijn geweest. Het gevolg van het schandaal is dat de prijzen voor koper en andere basismetalen onder druk zijn komen te staan. De Chinese banken krijgen het warm wegens de verdwenen tonnen koper en aluminium, want ze hebben kredieten toegestaan met basismetalen als onderpand. Louis Dreyfus Corp waarschuwde al voor potentiële verliezen bij de banken en voor een verdere daling van de koperprijs.