Volgens de China Association of Automobile Manufactures werden vorige maand 872.900 nieuwe wagens verkocht. Daarmee is de Chinese markt groter geworden dan de Amerikaanse.

In de VS werden namelijk maar 859.847 wagens verkocht. Juni was de op één na beste maand voor de autoverkopen ooit, alleen april was met 1,15 miljoen verkochte eenheden beter.

Over de eerste zes maanden van dit jaar werden nu 6,10 miljoen voertuigen verkocht, hetgeen neerkomt op een stijging met 17,70% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Ook de buitenlanders kwamen ruimschoots aan hun trekken. General Motors zag de verkopen met 38% op jaarbasis stijgen, in het geval van Ford stegen de Chinese verkopen met 14%.

Volgens de China Association of Automobile Manufactures werden vorige maand 872.900 nieuwe wagens verkocht. Daarmee is de Chinese markt groter geworden dan de Amerikaanse. In de VS werden namelijk maar 859.847 wagens verkocht. Juni was de op één na beste maand voor de autoverkopen ooit, alleen april was met 1,15 miljoen verkochte eenheden beter. Over de eerste zes maanden van dit jaar werden nu 6,10 miljoen voertuigen verkocht, hetgeen neerkomt op een stijging met 17,70% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de buitenlanders kwamen ruimschoots aan hun trekken. General Motors zag de verkopen met 38% op jaarbasis stijgen, in het geval van Ford stegen de Chinese verkopen met 14%.