China wordt echter met grotere problemen dan de Verenigde Staten, problemen die zelfs apocalyptische vormen dreigen aan te nemen.

Vijf maanden geleden waarschuwde World Bank President Robert Zoellick voor een zich snel uitbreidende crisis in China die gevolgen kunnen hebben voor de wereldeconomie.

Stevent Chinese economie op harde landing af?

Keith Bradsher van de New York Times stelt zich de vraag welke economie als eerste gaat crashen: de Chinese of de Amerikaanse. De problemen in China tasten nu al Brazilië aan, één van de belangrijkste handelspartners van het land. Andere landen gaan volgen, aldus Brasher.

Volgens sommige economen bevindt de Chinese economie zich al in een recessie, maar hebben we dat nog altijd begrepen. De groeimachine van het land is stilgevallen dat zal binnenkort blijken uit de macro-economische cijfers die China gaat publiceren.

China wordt echter met grotere problemen dan de Verenigde Staten, problemen die zelfs apocalyptische vormen dreigen aan te nemen. Vijf maanden geleden waarschuwde World Bank President Robert Zoellick voor een zich snel uitbreidende crisis in China die gevolgen kunnen hebben voor de wereldeconomie. Stevent Chinese economie op harde landing af? Keith Bradsher van de New York Times stelt zich de vraag welke economie als eerste gaat crashen: de Chinese of de Amerikaanse. De problemen in China tasten nu al Brazilië aan, één van de belangrijkste handelspartners van het land. Andere landen gaan volgen, aldus Brasher. Volgens sommige economen bevindt de Chinese economie zich al in een recessie, maar hebben we dat nog altijd begrepen. De groeimachine van het land is stilgevallen dat zal binnenkort blijken uit de macro-economische cijfers die China gaat publiceren.