China blijft een heikel thema, zo weet Nico Pantelis van Slim Beleggen. Men weet niet goed wat ervan te denken, maar toch is de Chinese groeimarkt van cruciaal belang voor de gang van zaken in het Westen, en dus de beurs. Ieder bericht over een mogelijk stevige afkoeling van de Chinese economie jaagt beleggers de gordijnen in.

Gisteren was het weer eens zo ver, toen de topman van mijnbouwgigant BHP Billiton waarschuwde voor een terugval van de vraag naar ijzererts in China. Ook de collega's bij Rio Tinto wezen op vergelijkbare signalen uit China. Meteen zetten de markten hun daling in.

Vandaag kregen we al andere geluiden te horen. De Chinese overheid zou, indien nodig, maatregelen nemen om een felle afkoeling tegen te gaan (lees monetair accommoderen). Daarenboven investeren lokale Chinese pensioenfondsen meer van hun assets in (beursgenoteerde) bedrijven, wat voor een extra impuls kan zorgen.

Dat er een afkoeling van de Chinese economie komt, staat voor Pantelis vast en zit vandaag al in de koersen verrekend. Critici rekenen op een harde landing, Pantelis zet echter vastberaden in op een zachtere voortzetting van Chinese groei. Op vlak van waardering zijn Chinese aandelen volgens hem vandaag een koopje.

China blijft een heikel thema, zo weet Nico Pantelis van Slim Beleggen. Men weet niet goed wat ervan te denken, maar toch is de Chinese groeimarkt van cruciaal belang voor de gang van zaken in het Westen, en dus de beurs. Ieder bericht over een mogelijk stevige afkoeling van de Chinese economie jaagt beleggers de gordijnen in. Gisteren was het weer eens zo ver, toen de topman van mijnbouwgigant BHP Billiton waarschuwde voor een terugval van de vraag naar ijzererts in China. Ook de collega's bij Rio Tinto wezen op vergelijkbare signalen uit China. Meteen zetten de markten hun daling in. Vandaag kregen we al andere geluiden te horen. De Chinese overheid zou, indien nodig, maatregelen nemen om een felle afkoeling tegen te gaan (lees monetair accommoderen). Daarenboven investeren lokale Chinese pensioenfondsen meer van hun assets in (beursgenoteerde) bedrijven, wat voor een extra impuls kan zorgen. Dat er een afkoeling van de Chinese economie komt, staat voor Pantelis vast en zit vandaag al in de koersen verrekend. Critici rekenen op een harde landing, Pantelis zet echter vastberaden in op een zachtere voortzetting van Chinese groei. Op vlak van waardering zijn Chinese aandelen volgens hem vandaag een koopje.