Goudmijnen en steenkoolproducenten lagen goed op koers, terwijl de vastgoedontwikkelaars een minder goede beurt maakten. De koers van China Shenhua Energy Co steeg tot het hoogste niveau sinds mei.

Ook Shandong Gold Mining Co was een opvallende stijger. China Vanke Co. en Poly Real Estate Group Co. moesten in de vastgoedsector anderzijds terrein prijsgeven. Een krant meldde vanmorgen dat de vastgoedbelasting in China zou worden opgetrokken.

Zheng Tuo, president van Shanghai Good Hope Equity Investment Management Co, waarschuwde vanmorgen dat er nog steeds onzekerheid bestaat over de consumentenprijzen en dus ook over de inflatie.

De Shanghai Composite Index is sinds het dieptepunt op 5 juli met ongeveer 13% gestegen. Voordien was de index met 18% gedaald.

Goudmijnen en steenkoolproducenten lagen goed op koers, terwijl de vastgoedontwikkelaars een minder goede beurt maakten. De koers van China Shenhua Energy Co steeg tot het hoogste niveau sinds mei. Ook Shandong Gold Mining Co was een opvallende stijger. China Vanke Co. en Poly Real Estate Group Co. moesten in de vastgoedsector anderzijds terrein prijsgeven. Een krant meldde vanmorgen dat de vastgoedbelasting in China zou worden opgetrokken. Zheng Tuo, president van Shanghai Good Hope Equity Investment Management Co, waarschuwde vanmorgen dat er nog steeds onzekerheid bestaat over de consumentenprijzen en dus ook over de inflatie. De Shanghai Composite Index is sinds het dieptepunt op 5 juli met ongeveer 13% gestegen. Voordien was de index met 18% gedaald.