Bovendien kondigt ook de toekomst zich hartverwarmend aan. De rente in China vertoont een stijgende trend, de stijging is zelfs de grootste sinds 2010. Daardoor blijven Chinese aandelen kwetsbaar, precies op dezelfde manier als ze dat ook al in 2010 waren.

David Cui, in Hong Kong strateeg voor Bank of America, waarschuwt zijn klanten dat ze Chinese aandelen beter kunnen blijven mijden. In verhouding tot Chinese bedrijfsobligaties zijn aandelen namelijk peperduur gewaardeerd. Bovendien dreigt de Chinese centrale bank het schaduwbankieren te willen aanpakken, wat de beurs uiteindelijk flinke schade kan toebrengen.

Bovendien kondigt ook de toekomst zich hartverwarmend aan. De rente in China vertoont een stijgende trend, de stijging is zelfs de grootste sinds 2010. Daardoor blijven Chinese aandelen kwetsbaar, precies op dezelfde manier als ze dat ook al in 2010 waren. David Cui, in Hong Kong strateeg voor Bank of America, waarschuwt zijn klanten dat ze Chinese aandelen beter kunnen blijven mijden. In verhouding tot Chinese bedrijfsobligaties zijn aandelen namelijk peperduur gewaardeerd. Bovendien dreigt de Chinese centrale bank het schaduwbankieren te willen aanpakken, wat de beurs uiteindelijk flinke schade kan toebrengen.