De nummer één in de wereld op het vlak van beleggen in obligaties is nu het State Administration of Foreign Exchange Fund of SAFE, een fonds met een portefeuille van 2500 miljard dollar.

Het Total Return Fund van Pimco heeft maar 239 miljard dollar in portefeuille. SAFE mag dan al de nummer één in de wereld zijn, veel is over dit fonds niet geweten. Waar en wanneer SAFE belegt, is bijvoorbeeld niet geweten.

Het is ook een vraagteken of het fonds al dan niet in Amerikaanse staatsobligaties belegt. Japan kondigde onlangs aan dat Chinese kopers Japanse staatsobligaties kochten. Ook Zuid-Koreaanse obligaties werden gekocht.

China bezit al voor 844 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties en lijkt niet geneigd om die posities op korte termijn uit te breiden.

Het is overigens een publiek geheim dat landen van Spanje tot de Filippijnen staan te trappelen om hun staatsobligaties aan Chinese beleggers te verkopen.

De nummer één in de wereld op het vlak van beleggen in obligaties is nu het State Administration of Foreign Exchange Fund of SAFE, een fonds met een portefeuille van 2500 miljard dollar. Het Total Return Fund van Pimco heeft maar 239 miljard dollar in portefeuille. SAFE mag dan al de nummer één in de wereld zijn, veel is over dit fonds niet geweten. Waar en wanneer SAFE belegt, is bijvoorbeeld niet geweten. Het is ook een vraagteken of het fonds al dan niet in Amerikaanse staatsobligaties belegt. Japan kondigde onlangs aan dat Chinese kopers Japanse staatsobligaties kochten. Ook Zuid-Koreaanse obligaties werden gekocht. China bezit al voor 844 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties en lijkt niet geneigd om die posities op korte termijn uit te breiden. Het is overigens een publiek geheim dat landen van Spanje tot de Filippijnen staan te trappelen om hun staatsobligaties aan Chinese beleggers te verkopen.