Chinees probleem is veel groter dan het Europees

Aan kopzorgen voor de financiële markten is voorlopig geen probleem. Europa heeft economen en analisten al heel wat nachtjes slaap gekost, een oplossing voor de Europese schuldencrisis ligt nog altijd niet op tafel. Hooguit hebben de politici en de ECB wat tijd gekocht.

Scott Mullinix, co-manager van het Nuveen Large Cap Growth Opportunities Fund (FRGWX), ziet echter nog een veel groter probleem opduiken dan het Europees en dat is het Chinees probleem. De signalen die dit land uitzendt, zijn volgens Mulinix verontrustend negatief.

Rampzalige gevolgen voor wereldeconomie

Iedereen is zich bewust van de problemen die het instorten van de eurozone met zich mee kan brengen, maar eigenlijk kan niemand de Chinese situatie juist inschatten. Wanneer de Chinese economie een ernstige misstap zet, kan dat rampzalige gevolgen voor de wereldeconomie hebben.

Het IMF gelooft niet in een harde landing voor China, maar waarschuwt wel dat de neerwaartse risico’s nog steeds aanwezig blijven. Wanneer de groei van de Chinese economie terugvalt van de huidige 7,60% naar 4 tot 5% kan dit al zeer zware gevolgen hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content