Scott Mullinix, co-manager van het Nuveen Large Cap Growth Opportunities Fund (FRGWX), ziet echter nog een veel groter probleem opduiken dan het Europees en dat is het Chinees probleem. De signalen die dit land uitzendt, zijn volgens Mulinix verontrustend negatief.

Rampzalige gevolgen voor wereldeconomie

Iedereen is zich bewust van de problemen die het instorten van de eurozone met zich mee kan brengen, maar eigenlijk kan niemand de Chinese situatie juist inschatten. Wanneer de Chinese economie een ernstige misstap zet, kan dat rampzalige gevolgen voor de wereldeconomie hebben.

Het IMF gelooft niet in een harde landing voor China, maar waarschuwt wel dat de neerwaartse risico's nog steeds aanwezig blijven. Wanneer de groei van de Chinese economie terugvalt van de huidige 7,60% naar 4 tot 5% kan dit al zeer zware gevolgen hebben.

Scott Mullinix, co-manager van het Nuveen Large Cap Growth Opportunities Fund (FRGWX), ziet echter nog een veel groter probleem opduiken dan het Europees en dat is het Chinees probleem. De signalen die dit land uitzendt, zijn volgens Mulinix verontrustend negatief. Rampzalige gevolgen voor wereldeconomie Iedereen is zich bewust van de problemen die het instorten van de eurozone met zich mee kan brengen, maar eigenlijk kan niemand de Chinese situatie juist inschatten. Wanneer de Chinese economie een ernstige misstap zet, kan dat rampzalige gevolgen voor de wereldeconomie hebben. Het IMF gelooft niet in een harde landing voor China, maar waarschuwt wel dat de neerwaartse risico's nog steeds aanwezig blijven. Wanneer de groei van de Chinese economie terugvalt van de huidige 7,60% naar 4 tot 5% kan dit al zeer zware gevolgen hebben.