Het Chinees Ponzi schema zet de ijzerprijzen zwaar onder druk, de prijs voor een ton ijzererts is inmiddels teruggevallen tot het laagste niveau voor de afgelopen 21 maanden. Analisten sluiten niet uit dat de prijs verder zal dalen naarmate het probleem van de voorraden aan commodities acuter wordt.

Niet alleen in de haven van Qingdao zijn in de warenhuizen voorraden aan koper enzovoort verdwenen, dat blijkt ook het geval te zijn in andere havens. De banken zijn meer wantrouwig geworden over de financiering van de aankopen van ijzererts, ze verwachten dat de handelaars vanwege financieringsproblemen ijzererts zullen dumpen.

Het Chinees Ponzi schema zet de ijzerprijzen zwaar onder druk, de prijs voor een ton ijzererts is inmiddels teruggevallen tot het laagste niveau voor de afgelopen 21 maanden. Analisten sluiten niet uit dat de prijs verder zal dalen naarmate het probleem van de voorraden aan commodities acuter wordt. Niet alleen in de haven van Qingdao zijn in de warenhuizen voorraden aan koper enzovoort verdwenen, dat blijkt ook het geval te zijn in andere havens. De banken zijn meer wantrouwig geworden over de financiering van de aankopen van ijzererts, ze verwachten dat de handelaars vanwege financieringsproblemen ijzererts zullen dumpen.