Het Chinees Ponzi schema zal in de visie van Rickards niet goed aflopen, vroeg of laat zal er een radertje in het systeem stilvallen waarna het gans systeem implodeert. De klanten van de Chinese banken zijn niet tevreden met een rente op hun spaargeld van 1 of 2%.

Ze eisen 6 of 7% en de banken zijn ook bereid om hun dat te geven. Daarbij wordt echter vers geld gebruikt om de rente op het kapitaal van bestaande klanten uit te betalen. Een klassiek Ponzi-schema volgens Rickards dus, dus dat de geloofwaardigheid van het Chinees model op losse schroeven zet.

Het Chinees Ponzi schema zal in de visie van Rickards niet goed aflopen, vroeg of laat zal er een radertje in het systeem stilvallen waarna het gans systeem implodeert. De klanten van de Chinese banken zijn niet tevreden met een rente op hun spaargeld van 1 of 2%. Ze eisen 6 of 7% en de banken zijn ook bereid om hun dat te geven. Daarbij wordt echter vers geld gebruikt om de rente op het kapitaal van bestaande klanten uit te betalen. Een klassiek Ponzi-schema volgens Rickards dus, dus dat de geloofwaardigheid van het Chinees model op losse schroeven zet.