Ook in China beseft men de ernst van het probleem, het Chinees officieel persagentschap Xinhua wil niet alleen een nieuwe wereldmunt maar tevens ook een nieuw financieel systeem. Xinhua deed die oproep afgelopen zondag, goed beseffend dat in de Verenigde Staten met vuur wordt gespeeld.

Volgens Liu Chang van het persagentschap is het hoog tijd dat de wereld gedeamerikaniseerd wordt, zodat de financiële markten voor eens en voor altijd bevrijd zouden zijn van het eeuwig gekibbel tussen de democraten en de republikeinen in de VS. Die blijken steeds minder in staat om een compromis te vinden over de meest prangende problemen.

Ook in China beseft men de ernst van het probleem, het Chinees officieel persagentschap Xinhua wil niet alleen een nieuwe wereldmunt maar tevens ook een nieuw financieel systeem. Xinhua deed die oproep afgelopen zondag, goed beseffend dat in de Verenigde Staten met vuur wordt gespeeld. Volgens Liu Chang van het persagentschap is het hoog tijd dat de wereld gedeamerikaniseerd wordt, zodat de financiële markten voor eens en voor altijd bevrijd zouden zijn van het eeuwig gekibbel tussen de democraten en de republikeinen in de VS. Die blijken steeds minder in staat om een compromis te vinden over de meest prangende problemen.