China heeft een air defense identification zone (ADIZ) in het gebied ingevoerd, wat betekenen dat vliegtuigen niet zonder toestemming het gebied mogen overvliegen. De Japanse media hebben furieus gereageerd op de invoering van de maatregel en Japan lijkt niet van plan om zich aan verbod te houden.

Het nationalisme in beide landen nadert het kookpunt, waarbij er nu open en bloot wordt geschreven over het uitbreken van een Sino-Japanse oorlog in januari. Het machtsspel tussen beide landen lijkt nog maar pas te zijn begonnen, de kans is alleszins aanwezig dat het conflict uit de hand zal lopen.

China heeft een air defense identification zone (ADIZ) in het gebied ingevoerd, wat betekenen dat vliegtuigen niet zonder toestemming het gebied mogen overvliegen. De Japanse media hebben furieus gereageerd op de invoering van de maatregel en Japan lijkt niet van plan om zich aan verbod te houden. Het nationalisme in beide landen nadert het kookpunt, waarbij er nu open en bloot wordt geschreven over het uitbreken van een Sino-Japanse oorlog in januari. Het machtsspel tussen beide landen lijkt nog maar pas te zijn begonnen, de kans is alleszins aanwezig dat het conflict uit de hand zal lopen.