De stijging was groter dan verwacht, want de analisten hadden slechts gerekend op een stijging met 7,80%. Tijdens het eerste kwartaal groeide de Chinese economie slechts met 6,10%.

Het BBP-cijfer toont aan dat de Chinese economie zich als eerste heeft herpakt van de wereldwijde economische crisis. De groei heeft onder andere te maken met het grote stimuleringsprogramma dat de Chinese regering bekendmaakte.

Het land lijkt op weg om het objectief van een groei met 8% op jaarbasis te realiseren. Om dat groeiobjectief te realiseren, is noodzakelijk dat de export opnieuw aantrekt.

Gisteren overtrof de beurskapitalisatie van de Chinese beurs voor het eerst de Japanse. Daarmee is de Chinese beurs nu de op één na grootste in de wereld geworden.

De stijging was groter dan verwacht, want de analisten hadden slechts gerekend op een stijging met 7,80%. Tijdens het eerste kwartaal groeide de Chinese economie slechts met 6,10%. Het BBP-cijfer toont aan dat de Chinese economie zich als eerste heeft herpakt van de wereldwijde economische crisis. De groei heeft onder andere te maken met het grote stimuleringsprogramma dat de Chinese regering bekendmaakte. Het land lijkt op weg om het objectief van een groei met 8% op jaarbasis te realiseren. Om dat groeiobjectief te realiseren, is noodzakelijk dat de export opnieuw aantrekt. Gisteren overtrof de beurskapitalisatie van de Chinese beurs voor het eerst de Japanse. Daarmee is de Chinese beurs nu de op één na grootste in de wereld geworden.