Bovendien wordt voor de tweede helft van het jaar een verdere terugval verwacht. Mogelijk zal de BBP-groei terugvallen tot 7%.

Volgens Tyler Durder zijn de BBP-cijfers echter irrelevant, alles draait om de schuldencrisis die zich momenteel aan het ontwikkelen is.

Volgens Xia Bin, econoom bij het Chinees State Council's Development Research Center, heeft het weinig zin om een onderscheid te maken tussen een groei met 7 en eentje met 7,50%.

De financiële crisis is namelijk al begonnen en ze kan alleen maar erger worden wanneer de regering het schuldenprobleem van het land niet snel en doeltreffend aantrekt. In een relatief korte tijd zal een schuldenberg van ongeveer 1000 miljard yuan afgebouwd moeten worden.

Bovendien wordt voor de tweede helft van het jaar een verdere terugval verwacht. Mogelijk zal de BBP-groei terugvallen tot 7%. Volgens Tyler Durder zijn de BBP-cijfers echter irrelevant, alles draait om de schuldencrisis die zich momenteel aan het ontwikkelen is. Volgens Xia Bin, econoom bij het Chinees State Council's Development Research Center, heeft het weinig zin om een onderscheid te maken tussen een groei met 7 en eentje met 7,50%. De financiële crisis is namelijk al begonnen en ze kan alleen maar erger worden wanneer de regering het schuldenprobleem van het land niet snel en doeltreffend aantrekt. In een relatief korte tijd zal een schuldenberg van ongeveer 1000 miljard yuan afgebouwd moeten worden.