Volgens Mark Mobius, fondsbeheerder bij Franklin Templeton, hoeven we ons geen zorgen te maken over de Chinese banken. De Chinese regering bezit meer dan 3000 miljard dollar aan vreemde reserves en dat bedrag moet ruimschoots volstaan om de banken te herkapitaliseren.

Gordon Chang, auteur van de "The Coming Collapse of China" is het daar echter niet mee eens. Het Chinees bankensysteem kan binnen zes maanden omvallen, aldus Chang. Er is namelijk geen sprake van een liquiditeitscrisis, maar wel van een bankencrisis.

Volgens Mark Mobius, fondsbeheerder bij Franklin Templeton, hoeven we ons geen zorgen te maken over de Chinese banken. De Chinese regering bezit meer dan 3000 miljard dollar aan vreemde reserves en dat bedrag moet ruimschoots volstaan om de banken te herkapitaliseren. Gordon Chang, auteur van de "The Coming Collapse of China" is het daar echter niet mee eens. Het Chinees bankensysteem kan binnen zes maanden omvallen, aldus Chang. Er is namelijk geen sprake van een liquiditeitscrisis, maar wel van een bankencrisis.