Dat is nodig ook, want als de teugels te veel worden losgelaten dreigt China de controle over vitale delen van haar banksysteem te verliezen en dat is wel het laatste wat de Chinezen willen bereiken.

Albert Keidel, China specialist bij het Public Policy Institute aan Georgetown University in Washington, is van mening dat het nog wel een aantal jaren kan duren alvorens de yuan een volwaardige wereldmunt gaat worden.

Keidel denkt zelfs aan 20 tot 30 jaar, hoewel de yuan in die tussenperiode op steeds grotere schaal zal worden gebruikt. Belangrijk is evenwel dat China de financiële wereld kan overtuigen dat het over een gezond financieel systeem beschikt.

Dat is nodig ook, want als de teugels te veel worden losgelaten dreigt China de controle over vitale delen van haar banksysteem te verliezen en dat is wel het laatste wat de Chinezen willen bereiken. Albert Keidel, China specialist bij het Public Policy Institute aan Georgetown University in Washington, is van mening dat het nog wel een aantal jaren kan duren alvorens de yuan een volwaardige wereldmunt gaat worden. Keidel denkt zelfs aan 20 tot 30 jaar, hoewel de yuan in die tussenperiode op steeds grotere schaal zal worden gebruikt. Belangrijk is evenwel dat China de financiële wereld kan overtuigen dat het over een gezond financieel systeem beschikt.